Soms heeft je kind extra ondersteuning en zorg nodig of juist veel extra uitdaging. Onze leerkrachten hebben veel ervaring en zijn goed opgeleid, waardoor we veel extra ondersteuning kunnen bieden. Lees meer hierover in ons Schoolondersteuningsprofiel (SOP).
Onze dagelijkse observaties en het leerlingvolgsysteem helpen ons de extra onderwijsbehoeften van je kind tijdig te signaleren en aan te pakken. Zo bieden we passend onderwijs.
Het SOT bestaat uit interne en externe deskundigen (op oproepbasis). Het Samenwerkingsverband Driegang stelt een orthopedagoog of andere deskundigen beschikbaar voor de ondersteuning van leerlingen in de school. Samen met de Intern Begeleider van de school bespreken ze de zorgleerlingen, waarbij ook de ouders betrokken worden. Zo komen we tot een ondersteuningsplan (na observaties, onderzoek, diagnose) en passend onderwijs.
Wij werken nauw samen met de sociale teams van de gemeente West Betuwe als je kind of jij een ondersteuningsvraag heeft die wij als school niet kunnen beantwoorden. In een gezamenlijk gesprek stemmen wij dan samen met de ouders en teamleden af welke ondersteuning thuis en eventueel op school kan worden geboden.
Wekelijks houden een logopedist en een fysiotherapeut praktijk in onze school. Zo is ondersteuning dichtbij huis, hoeven kinderen niet te verzuimen van school. Met deze ondersteuners kunnen we steeds beter passend onderwijs bieden.
Wij willen een veilige school zijn voor alle leerlingen, teamleden en vrijwilligers verbonden aan de school. Dat bewerkstelligen wij door een open school te zijn en veel met elkaar te delen. Soms kunnen er dingen zijn die een kind vertrouwelijk wil delen. Daarvoor is onze vertrouwenspersoon. Onze vertrouwenspersoon is Marije van Weenen (IB'er). Zij voert een vertrouwelijk gesprek met kinderen, maar ook met ouders en collega's als dat nodig is.